Jump to content

Verklighetskildring


Guest Lt. payne

Recommended Posts

Guest Lt. payne
En annan plats värd ett besök är

http://www.peterenglund.com/textarkiv.htm , mycket intessant finns att läsa där t ex om masskern i Song My:

http://www.peterenglund.com/textarkiv/songmy.htm

Inte för man får bra aptit av att läsa det direkt, men det kan kanske vara en bra kur för de som tror att krig är enkelt.

Finns inte ord för ett sånt svineri!!

Link to comment
Share on other sites

Asså denna artikel är vidervärdig men jag tycker att den verkar vara lite överdriven. Var är källförteckningen? som jag fattar det bygger det mesta på vitness uppgifter, de flesta vietnamesiska.... hur kan någon ha varit på vart ställe hur kan man skilja på att det kanske var samma händelse som beskrivs av flera person.. Sedan kan man ju se på statistiken typ 2/3 var män.. om de nu dödade alla och detta var en vanlig by så borde statistiken se annorlunda ut ( många män borde ju varit ute och slåts eller dött i strid tidigare). Sedan kan ju nämnas att amerikanarna vid detta laget var jädrigt paranoida, hade skett fall där vad som såg ut att vara ett inlindat spädbarn faktsiskt var en bomb. Detta kan vara en förklaring till att det dog 63 spädbarn ( sedan definieras ju inte vad spädbarn är....). Sedan när det gäller kvinnor så var det väl mycket vanligt att kvinnor slogs, dessa kan altså inte automatiskt räknas som civila

Link to comment
Share on other sites

Källkritik är viktigt. Men jag tycker inte att man kan komma undan att jänkarnas inblandning i Vietnam var idiotisk. Jag tror inte att Song My var ett isolerat fall direkt!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...