Jump to content

Dos emulator.


Lonnelid

Recommended Posts

Vill tipsa om ett litet trevligt program kallat DOSBox. Programmet emulerar DOS och gör att du kan spela dom allra flesta gamla klassikerna. Själv fick jag igång några spel som jag inte har lyckats med tidgare i går kväll (Läs natt) Eye of the Beholder III och Lemmings 2 - The Tribes. Jag och mina vänner gjorde slaktande av lämmlar till en konstform på practice banorna I Lemmings 2 en gång i tiden .... Dö lämmlar dö!

 

Emulatorn laddas ner på http://dosbox.sourceforge.net

 

Här finns även länkar till frontends för Windows och Linux som underlättar. Dessutom listor på kompatibla spel och ett forum där det finns en heldel hjälp att tillgå om det behövs. Slut på allt fipplande med konstiga inställningar och/eller gamla datorer! (Åtminstone nästan!)

 

Finns flertalet siter på nätet med med gamla så kallade abandonware spel till exempel min favorit site The Underdogs : http://www.the-underdogs.org.

 

Ett bra grundtips till DOSBox är att se till 'mounta' riktigt. Om du förvarar katalogerna med spelen i katalog kallad "C:\Spel\Dos Spel" se till att mounta den katalogen som "C:\" i inställningarna och det hela går mycket bättre. Tog mig ett tag att fatta det och om man kikade på forumet verkade jag inte vara den enda med det problemet ...

Link to comment
Share on other sites

Hur bra är denna på att "sakta ned" datorn?

 

/J

Fungerar fint .... ctrl+f11 / ctrl+f12 slöar ner snabbar upp datorn medan spelet är igång. Enkelt, dock verkar det inte behövas så mycket. Emulatorn käkar rejält med dator kraft eftersom den emulerar all hårdvara, ljud grafik etc så man får en naturlig ner saktning så att säga.

 

edit: Kan inte skriva rent

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...