Jump to content

Vad ska jag välja?


Recommended Posts

Jag har ett litet problem. Jag vet inte vad jag ska välja att göra lumpen som. Jag är scout och gillar att vara ute i skogen, men jag gillar datorer samt båtar och jag älskar att skjuta med vapen. Jag har hyfsad fysik. Men vad ska jag välja? Någon som har några bra tips på något som skulle passa. Någon sa att Militärpolis jägarna var något. Är detta något som passar in? Eller är Amf något, för där är det väll båt, data, vapen och skog, eller?

Link to comment
Share on other sites

Detta är en standardfråga som har ett standardsvar.

 

Kolla igenom befattningar (den är nålad) och se vad du tycker om dom tjänsterna. Kolla även in lumpen.nu och titta på berättelserna som har skrivits. Det finns minst en från det här forumet som har skrivit in en egen berättelse.

Link to comment
Share on other sites

Vad vill du få ut av din ev tid i lumpen? Hur hårt vill du ha det? Känn efter vad som lockar mest. Dina intressen passar in på rätt mycket. Läs lite på nätet och fråga folk som gjort olika tjänster. Vill du utbilda dig nära där du bor, eller kan du tänka dig att resa långt för att få den tjänsten du vill ha?

 

Men du har ju kommit rätt om du har frågar vad det gäller FM. :wub:

Link to comment
Share on other sites

Jag är väldigt uthållig. Jag och några kompisar vandrade 6mil på en dag med 30kg packning i fjällen. Jag gillar att åka skidor och jag är en typisk ledartyp. 15 månader låter inte avskräckande, då min pappa gjorde lumpen i 15 månader och han tyckte att de var kul, och jag och han har samma intressen. Men jag söker något med mycket pang, pang och gärna något där man är ganska självständig te.x. bakom fiendens linjer. Sedan om det är med mycke vapensystem och tekniskaprylar med så är det en bonus. Förövrigt så lät artelerijägarbefäl intressant men det finns ej kvar.

Edited by skinner
Link to comment
Share on other sites

Eldledare/signalist, spaning, jägare på j-bat (Boden förmodligen), blir nog bra om du gillar att gå långt och bära tungt. På en kabelpluton iofs får du också gå långt och bära tungt.

Ofta går inte tekniska tjänster och köttiga dito ihop så för det mesta måste man välja om man vill ha det jobbigt eller klurigt.

 

/Krook

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...