Jump to content

Säkerheten på regementen


Recommended Posts

:navy: P10 är skådeplatsen för denna märkliga och framförallt roliga händelse. Som bakgrundsinfo så har ju P10 drabbats särskilt hårt av brott mot säkerheten (vapenkuppen för några år sedan m.m.) Kan då en händelse som följande få inträffa:

 

Ett par av mina goda kamrater har precis passerat in genom grind 6 när de får se en civil liten skrotig bil som precis är på väg att köra ut genom samma grind. I bilen sitter en äldre dam och anledningen till att de stannar för att prata med denna dam är att hon ser väldigt spak ut. Förvirringen lyser som en grk-lys ur hennes ansikte. Hennes vädjande blick gick inte att ignorera.

 

Så kamraterna förhör sig om läget. Och jo, denna dam hade faktiskt ett mål med sin resa. Men det var inte P10 utan snarare soldathemmet som ligger i nära anslutning till garnisonen. hon hade kommit uppför backen till huvudgrinden när hon blivit osäker och stannat in (soldathemmet rakt fram, P10 höger). Vakterna hade uppenbarligen trott att hon skulle in och öppnade grinden. I hennes lätt nervösa tillstånd hade hon då valt att köra in genom grinden. Kanske låg det ett soldathem därinne? Hon hade därefter irrat omkring bland kasernerna för att slutligen hamna vid grind 6. Hon fick en vägbeskrivning och om hon ngnsin hittade fram förtäljer inte historien.

 

Polarna garvade sig harmynta och historien låg på topp5 flera dagar efteråt. Inget illa om vakten, men hur f-n är det möjligt?! ,O:lol:

 

/RP

(som sökt liknande trådar)

Link to comment
Share on other sites

Ja, så kan det vara.

 

Om man åker in till regementet i kronbil och uniform får man visa leg. Kommer man i civil bil/lastbil och civila kläder släpps man in utan frågor känns det som.

 

Märkligt.

 

/Anders - med lågt förtroende för vissa regementens identitetskontroller.

Link to comment
Share on other sites

Ahhhhhh...P10 Vakten, detta fundament inom kompetens, heder och situationsuppfattning.

 

 

Några exempel.

 

 

Kopior på Racoons händelse= Två vilsna GB-glass bilar(ca 3 månader i tidskillnad inne på omrädet framför gamla matsalen). Denena kom mitt i trumkårens träningspass och förvirringen och irritationen blev total. Målet var i båda fallen Soldathemmet.

 

 

 

Grind 6 ( Hette den så...hmm...den elmanövrerade grinden ovanför vpl parkeringen, mot Svälten/motorområdet. Man kommer in genom att lägga sitt idkort ovanpå en kamera så att vakten kan se, samtidigt som man har verbal kontakt med dem).

 

Desto längre tid det gick, desto mer spårade inpasserng här. Istället för att säga de lämpliga " Krp/Fu/Serg nilsson med xx soldater...vill passera" blev det mer och mer skumma meddelanden. Då soldaterna uppskattade detta och var medvetna över mitt och övriga KB/PBs total förakt mot vakterna börjad det lyyyysa i ögonen på dem då vi gjorde halt utanför grinden. Olika versioner jag kommer ihåg:

 

På avläsaren: Utgånget lånekort till Sulviks skolbibliotek

Radiokommen: Herr Nilsson med tillhörande småapor vill in

 

Resultat: Grindöppning

 

På avläsaren: Rabattkupong för nån påse chips och Cola

Radiokommen: 2 liters Cola med en hög chips vill in

 

Resultat: Grindöppning

 

På avläsaren:Väderprognos Expressen

Radiokommen: Åskmoln samt spridda skurar vill in

 

 

På avläsaren: Porrbild

Radiokommen: Fallos med tillhörande kulor vill penetrera

 

Resultat: Grindöppning ( OM bilden fick ligga kvar :navy: )

 

På avläsaren: Reklambild på strv 121

Radiokommen: Två plutoner strv 121, behåll porten öppen då TOLO är 1 timme efter

 

Resultat: Grind och Portöppning ( samt en ropande vakt om hur han skulle veta när alla var igenom....vet inte hur det slutade)

 

 

Finns fler :lol:

Link to comment
Share on other sites

Guest strvkomp
Ja, så kan det vara.

 

Om man åker in till regementet i kronbil och uniform får man visa leg. Kommer man i civil bil/lastbil och civila kläder släpps man in utan frågor känns det som.

 

Märkligt.

 

/Anders - med lågt förtroende för vissa regementens identitetskontroller.

Vilka ID-kontroller????? :P

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...