Jump to content

Skyddsglasögon


BlackIce

Recommended Posts

Är det någon som har erfarenheter av skyddsglasögon med korrektion? Antar att det inte finns att köpa i vanliga möp eller glasögonaffärer men borde gå att beställa från t ex. Bollé (?)

Frågan är:

Är det någon som har såna?

Bra/dåligt?

Pris?

Link to comment
Share on other sites

Jag har ett par Oakley som jag köpte redan 1999. Så vitt jag vet kan man få samtliga modeller med korektionsglas. Jag valde en model med gult kontrasthöjandeglas (typ skytteglasögon). De fungerar utmärkt även i mörker även om de inte är optimala. Jag använde dessa mer eller mindre konstant under hela KS01, funkade utmärkt då jag var HMG skytt på en SISU, inget drag kring ögonen.

 

Ser man till kvaliten är den väldigt bra, inga repor trots väldigt mycket användning. Glaset eller rättare sagt plasten i linsen ska tåla hagelskott från lite håll.

 

Priset låg runt 2800:- om jag inte minns fel. De ska ha några militära modeller också, men dessa kan nog vara svårt att få tag i via en handlare i Sverige.

 

Jag rekomenderar dessa starkt.

 

Läs mer här

http://oakley.com/catalog/prescription/

Link to comment
Share on other sites

Till de flesta Bollé-modeller kan man få hållare till korrektionsglas (är inte helt säker på om det är så du menar eller om du vill ha en slipad lins motsv cyklop). Du kan kolla med en optiker om det finns passande hållare till vald modell av skyddsglasögon från t ex D-gear el. Mil.shop och sedan få anpassade glas monterade.

 

Ett tips kan vara att endast köpa hållaren till korrektionsglasen hos en "riktig" optiker och sedan få glasen för 3-400kr från en lågprisoptiker som t ex Glasögonmagasinet.

 

Ett problem som dock uppkommit är att det inte verkar som om det finns någon generalagent för Bollé i Sverige för tillfället... (Den som är angiven på hemsidan har uppphört med det.)

Link to comment
Share on other sites

Okidok..

 

Kanske värt ett fördök senare i livet?! Jag menar ett par vanliga civila glasögon kan lätt kosta 3000:- Om man då får tag på någon som gör själva glaset för en billig peng och en shyst hållare, typ Bollé X800T, så har man nånting som håller i fält och desutom billigare än ett par tunna civila bågar, förhoppningsvist ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...