Jump to content

Deklarationstips


Recommended Posts

Så här i deklarationstider, är det någon som har några bra tips på avdrag man kan göra om man gjort utlandstjänst under 2003?

Har ett flera gånger kopierat papper av nästan oläslig kvalitet med tips som gällde för Kosovo från 1999 jag fått av en kompis som ju är ruskigt inaktuellt. Skulle uppskatta om någon kunnig hade lite råd att ge..

:camo:

Link to comment
Share on other sites

Vi diskuterade detta i en tråd förra året, vad jag minns (utan att ha sökt) så fanns det väl egentligen inga "riktiga" avdrag man kunde göra i samband med utlandstjänst. Antar att samma gäller det här året.

 

Sen att vissa fått igenom deklarationer där de dragit av för dubbelt boende osv. är ju en annan sak, de har väl inte blivit granskade.

Link to comment
Share on other sites

Jag vet inte hur det är med missionerna idag. När jag var nere för 10 år sen var det subventionerade telefonkort och dem kunde man dra av...vissa av mina vänner gjorde det ett antal år i rad utan problem.....

Link to comment
Share on other sites

Finns en tråd på forumet på RN/LA02´s hemsida!

Kanske kan ge er något tips? Om inte annat så beakta följande citat därifrån "Halloj, var försiktiga med olika avdrag för utlandstjänstgöring.

tex, dubbel bosättning och ökade levnadskostnader. Jag gjorde lite avdrag efter KS03 och fick 8500:- i kvarskatt. /.../ Mina avdrag gjorde att jag fick ett skattetillägg (40%) på beloppet jag skulle dra av."

 

Dags att deklarera

 

:banana

Ps. Jo telefonkortet funkade förut! Man köpte dem för 30DM o drog av $50! Skön fördröjning på länken också, antingen blev det helt tyst eller så pratade man i mun på varann!! Ds.

Edited by Kingecho1
Link to comment
Share on other sites

Nu har jag även läst lite i gamla trådar om detta. Blir lite fundersam till att en hel del skriver något i stil med att "jag gjorde avdrag för det och det, gick hur bra som helst, dock tveksamt om det skulle gå igenom en granskning..." Det är väl klart att man kan försöka göra vilka avdrag som helst, det värsta är väl att de även väldigt ofta går igenom, men då har de ju som sagt förmodligen inte granskats. av skattemyndigheten. Det intressanta skulle ju vara att veta vilka avdrag som verkligen är möjliga att göra, men jag befarar att det egentligen inte finns några större summor att hämta hem om man vill vara ärlig. Tror nog att många avdrag som diskuteras både här på forumet och IRL skulle kunna betraktas som myter...

Link to comment
Share on other sites

Okej. man bugar och bockar. Då får vi se vad jag gör. I papperet jag fått finns det flera förslag på avdrag man kan försöka att göra men det känns ju minst sagt lite oroande att höra att man kan drabbas av skattetillägg om de tycker att man försökt fiffla.

 

Ringde även skatteverket för att höra vad de hade att säga, fick prata med en kvinna som inte verkade ha jättekoll men hon hävdade i alla fall att de enda avdrag som kunde komma ifråga var eventuellt för övriga utgifter om jag för just min befattning varit tvungen att för egna medel köpa något som försvarsmakten inte tillhandahöll samt något om att förmånen av fri kost och hemresa som skulle vara skattefri.

Link to comment
Share on other sites

Testa att gör avdrag för dubbelt boende, och grundsumman. Får du avslag på detta så är det inte så mkt mer kring detta...

 

Här kan du läsa lite mer om detta:

http://www.skatteverket.se/broschyrer/354/35413.pdf

Gör man avdrag för dubbelt boende under utlandsvistelsen och man blir kollad i deklarationen kan man åka på att betala (straff)skatt för den summan man yrkat avdrag på. Tro mig.. Been there, done that! Skattemyndigheten räknar det då som en inkomst som man inte har deklarerat innan och lägger då på en skatt på det hela... Slutade med att man fick pröjsa några tusen extra i skatt...

:D

 

Däremot kan man göra avdrag för dubbelt boende under tiden man är i Sverige... Alltså under utbildning, väntan på rotation och under leave. Alla resor går utmärkt att dra av, samt går det att göra ett schablonavdrag på 350kr/mån för telefonsamtal från missionsområdet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...