Jump to content

En död i krock med militärfordon


xteam

Recommended Posts

Tråkigt... :(

 

Hoppas bara att det inte beror på att soldaten fått för lite sömn eller nåt för då tar det väl hus i helsike.

 

På tal om olyckor under Dubbeleken så har det varit märkbart tyst om incidenten tidigare i veckan som nämns i en annan tråd. Bortsett från pressmedelandet på www.mil.se så har jag inte sett eller hört något någon annanstans i media. Har FM lagt locket på eller?

Link to comment
Share on other sites

Pratade med en deltagare av Dubbeleken. Dom hade fått reda på lika mycket som vi har fått...

 

Men eftersom dom skriver att "Tillkallad läkare kunde konstatera att soldaten avlidit av en skottskada. Polisens tekniska undersökning visar att olycka och brott kan uteslutas. " (från mil.se)

 

Det måste väl det betyda självmord?

Link to comment
Share on other sites

Tycker själv att det är (*kraftuttryck*) svagt att det enda som går att finna på s1.mil.se är ett reportage om "telekrigarna i Skåne", publicerat ett dygn efter att en utav desamma avlidit av en skottskada. :baskerPa:

Link to comment
Share on other sites

De pressetiska reglerna manar till stor försiktighet vid publicering av självmord och självmordsförsök. Både av hänsyn till de anhöriga och för att inte "uppmuntra" andra självmordsbenägna människor.

Link to comment
Share on other sites

Att manipulera med information är något som är ganska lätt, som ni ser av följande rubrik till denna text, den leder omedelbart tankarna till att en värnpliktig har blivit påkörd och sedan avlidit efter att ett stridsfordon varit framme. Läser man sedan texten så ser man följande:

 

 

En död i krock med militärfordon

Helgens stora militärövning i Skåne krävde på

lördagsmorgonen ett liv. En 30-årig man från

Malmötrakten omkom när hans personbil

frontalkolliderade med ett militärt fordon från Ing 2 i

Eksjö på riksväg 11 utanför Dalby.

 

Nu ser man att det inte är en vpl. som dött, utan en civil som frontalkrockat med ett militärtfordon. Här kan tankarna leda till att han måste ha krockat med något stort fordon, och det får en vinkling av att det är militärens fel att han avled. för varför ska de köra med stora otympliga fordon efter civila vägar?

 

sedan fortsätter man att läsa i artikeln...

 

Personbilsföraren klämdes fast. Han fördes till

Lunds lasarett men hans liv gick inte att rädda.

 

Jupp det måste vara ngt stort han krockade med, och det står fortfarande inte ngt om vems fel det var eller vilken typ av fordon det var. Och här är man antagligen stortokig som rödvinsdrickande politiker och slängersig på telefonen och ringer till landets stora tidningar för att skälla och spy galla över FM över hur vårdslös de uppträder i trafiken, och hur de utsätter oskyldiga medtrafikanter för livsfara. Lika bra att vi avskaffar försvaret...

 

i slutet av artikeln står följande:

 

Föraren av militärfordonet, en VW-buss, skadades

lindrigt. Enligt polisen hade personbilen kommit

över på fel sida av vägen.

 

WOW vilket fantastiskt stor militärfordon det var, och det var snarare en civilbil som kolliderade med en militärminibuss, och inte tvärtom.

 

Här är ett exempel på hur man kan vrida fullt korrekt information till att låta som att ngn annan är stor och hemsk. Här skulle man ifall man ville vara riktigt elak och kunna ta bort bi-satsen "en VW-buss".

 

här är ett annat exempel på hur man kan förändra information till att vara negativt vinklad...

 

http://svt.se/mediaplayer/mediaplayer_real...&Se%20filmen&b&

Link to comment
Share on other sites

@ Fk Satan Det är snarare du som läser mellan raderna. Jag finner inget uppseendeväckande i artikeln utan tycker snarare att den är uppbyggd och skriven som vilken notis om trafikolyckor som hellst.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...