Jump to content

NorrlandsGute

Nivå 10
 • Content count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About NorrlandsGute

 • Rank
  Nyinryckt

Profile Information

 • Kön
  Man

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Ej gjort grundutbildning/GMU.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. NorrlandsGute

  GMU

  Tacka alla för nyttiga svar! ja K3 och 31 blir det nog! gällande grundfysik så klarar jag mig nog hyfsat, lufsat mil efter mil sedan barnsben på hjortronmyrar etc + gym sedan 13 års ålder, dock ett uppehåll från gym i 5 år men är i full gång nu med att bygga upp fysiken igen även om grunden finns kvar så vill man ju ha lite marginal att ta av. av det jag har hört och läst så framgick det som om K3 betedde sig ”svinigt” mot rekryterna, sen om det kom från någon gamer som hade spenderat större delen av sitt liv vid datan eller någon curlad unge som fått vad dom pekat på, ja det låter jag vara spekulationer. jag är inte så värst orolig att komma in på K3 så fysiken kommer finnas, pannben finns sedan födseln samt de övriga testerna. min acilles häl är min syn... jag är skitnervös att jag kommer görs exemplariskt på majoriteten av testerna men kommer få avslag pga synen. Det är inte farligt då jag inte har kravet för glasögon vid bilkörning men har inte höksyn heller... har -0,75 på höger och -0,50 på vänster. Och då räknas en bra syn på 1,0 och allt över är bättre så att säga. känns som om jag åker på stt göra en ögonoperation för 30 lök för att ens få en fältbefattning :(
 2. NorrlandsGute

  GMU

  En till fråga, vad är det för snack om K3? hör mycket ris och ros om dom, dock mer ris... hur kommer det sig? av det jag har hört och läst så verkar det vara ett ganska hårt ställe av de regementen som finns i Sverige, om det beror på att dom utbildar jägare och dom får som en lite ”värre” behandling för att härdas? detta är bara spekulationer från min fullt ovetandes sida
 3. NorrlandsGute

  GMU

  Tack för att du kollade upp i fo Recon! ja det är just den 31:a var jag vill in på... men ska ju som sagt klara den kompletterande övningarna först. Har man pannben så går det! min tanke var eftersom jag är bosatt på Gotland så tänkte jag först gå de 9 månader på K3 för att sedan ta ett jobb på regementet här på ön, för att senare i livet söka sig tillbaka till Karlsborg? Är det möjligt? Kanske inte så omtyckt men tänker inte flytta riktigt ännu från ön med gamla föräldrar man vill ha nära till.
 4. NorrlandsGute

  GMU

  Polman1 soldat lätt bataljon är väl en bra början? Eller är det någon högre befattning? jägare hade ju absolut varit roligt lika så SOG men jag gillar att ha något att sträva efter och ”gå in skorna” först innan man ska ta det värsta. det är ju bra om man kan bygga sig en karriär först.
 5. NorrlandsGute

  GMU

  Tack för ditt svar Employed! ja jag börjar tycka vanliga vardagen är får tråkig och alldaglig och jag vill att det ska hända grejer! De värdena jag uppgav som jag fick från RM var inte för själva jägarbefattningarna, dom är säkerligen betydligt svårare att klara. de värdena var för soldat lätt bataljon som jag i så fall gärna vill komma in på. har ju planer på att i framtiden göra en ögonlaser så kallas LASEK som var godkänt av FM för att t.ex. uppfylla kraven för SOG. Utbildar K3 enbart jägare? Såg på FMs sida att det fanns mycket mer än bara jägare man kunde bli och där såg jag soldat lätt bataljon.
 6. NorrlandsGute

  GMU

  Tjenare alla! det är så att jag nu har vid 25 års ålder återupptagit mitt intresse att vara delaktig i FM och ska därför gå GMU! dock har jag några frågetecken, de tester man gör på RM är jag inte så vidare nervös över då det jag kan träna mig till är styrkan för isokaj-maskinen och cykling så det är i full gång. Allmän testet är jag inte heller så orolig över då det är logiskt tänkande och allmänbildning det är grundat på? psykologer har jag en del erfarenhet av så det är inte ett dugg skrämmande, gäller bara att vara ärlig och använda det negativa som hänt till sin fördel. Nu till självs problemen: jag har glasögon, dock inget större bekymmer då jag inte har krav att använda glasögon vid bilkörning men det är rekommenderat. ni som är insatt i de olika värdena kan få dom. höger Sfär: -0,75 höger cylinder: -0,50 vänster Sfär: -0,50 vänster cylinder -0,25 så men andra ord är jag närsynt, ser fortfarande relativt bra på avstånd om ögonen får vänja sig utan glasögon men då får man ju lida av huvudverken istället... Jag kontaktade RM för att få alla de värden minst skulle ha för att kunna bli intagen till K3 med inriktning soldat lätt bataljon som jag gärna vill bli intagen som! värden: psyk: 5 IQ: 4 styrka (isokaj): 4 cykel: 6 syn: B tjänstbarhet: B i mina ögon såg det inte så farligt ut? sen gillar jag alltid utmaningar och fysiskt och psykiskt ansträngande jobb så skulle gärna vilja bli jägare och senare se om man har någon chans att gå med i SOG. men då var jag ju tvungen att fråga eftersom det stog synd B, vad skulle man som minst ha frågade jag och fick svaret- kravet för synd B: >0,7. >0,3. >0,8. >0,8 någon som kan förklara ovan siffror för mig? sen skrev dom: ej fullgod syn utan hjälpmedel men fullgod syn med hjälpmedel. vad jag har läst mig till så är väl soldat lätt bataljon nästan lika krävande som jägarbefattning? jag hade ju räknat med att man skulle ha syn A alltså minst 1,0 för att ens ha den möjligheten att bli intagen till den inriktningen. BTW så håller jag på att studera upp mina betyg som inte gick så bra i gymnasiet så att det ser bra ut sen hos psykologen! Hade 8 IG så tror inte det skulle vara så uppskattat, särskilt inte när en av de IG man fick var SV A. dock är det tillrättat nu. Ursäkta den långa frågeställningen som blev en novell men då vet ni allt istället för stt föra en lång tråd men 100 sidor.
×