Jump to content

speculatores

Nivå 5
 • Content count

  2,819
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

speculatores last won the day on August 27 2014

speculatores had the most liked content!

Community Reputation

115 Excellent

About speculatores

 • Rank
  Förvaltare
 • Birthday 07/27/1975

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Man

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Infanteriet/mek
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Detaljer Grundutbildning
  grkkomp;grksoldat;1994, I20
 • Placering/Tjänst
  Art/Grk/Rek
 • Övrig militär verksamhet
  är HV soldat nu

Recent Profile Visitors

619 profile views
 1. Frågan är hur stor den ryska kapaciteten för ökning av de konventionella styrkorna är. Stöd och styrning av div fredsgrupper har funkat tidigare som ett sätt att Minska NATOS möjligheter att följa kapprustningen. Men WMD och div specialoperationer kommer vara en stor del av det.
 2. Roliga Lumparhistorier

  Jag skall dra ramsan efter att vi varit på skjutbanan och skjutit. lite trött och tankarna går till andra saker. Löjtnanten kommer fram och jag säger. Inget material kvar, all ammunition kvar. Detta säger jag fullkomligt alvarligt. Löjtnanten tittar på mig. du har uniform, kängor och vapen kvar, så jag antar att du menar tvärt om säger han.
 3. Hur anses gmu soldater?

  Allt handlar om hur de framförs, framförs de som, på GMU gjorde vi så eller Jag har en Idé om att vi kunde göra så här. jämfört med. vi borde göra så här och de hade varit bättre om vi gjort så här. lyckas någon komma på kant med en hel grupp låter de mer som en person som anser sig veta bättre. Jag har stött på några som precis efter avslutad utbildning anser sig veta mer än de som har årtionde av erfarenhet och högre utbildning inom området.
 4. behöver tex en skyttesoldat gymnasium alls, för att kunna utföra tjänsten?
 5. släpper FM kravet på fullgjort gymnasium så har vi en hel del ungdomar med skrala framtidsutsikter. vi har en ungdomsarbetslöshet på 18,2% i dag. så frågan är hur många av dem som inte har studiekraven men skulle klara de fysiska och psykiska kraven för militärtjänst. sen måste ju något vara trasigt i en rekrytering, där 75% försvinner inom två år.
 6. Skall vi ha kvar någon befolkning? Utbildning och utrustning spelar väldigt stor roll. en helt outbildad hord civilister skulle göra fruktansvärda misstag, som skulle kosta många liv. värnpliktiga utan repetitionsutbildning då minns de förhoppningsvis lite och gör mindre misstag, värnpliktiga som nyss repetitionsutbildats då finns en chans att de skulle klara sig okej så länge de hinner organisera sig i förband och utrusta sig med den utrustning som de är utbildad på. HV eller yrkessoldater har betydligt kortare uppstarts tid. efter som de känner igen varandra behövs inte folk som pekar och upplyser varje individ vart de skall gå.
 7. Jag antar att du kollat igenom en del rekryteringsfilmer från Försvarsmakten. Allt handlar om någon typ av högre värde. kolla sen tex en amerikansk Jag tror inte de har 75% avhopp på två år.
 8. Med de krav och de erbjudande som gavs GSS K och T är jag nästan förvånade att de fick så många som de fick. frågan är ju hur många som begär anstånd för att de inte kan lämna arbetet när de är dags för repetitionsutbildning av de värnpliktiga. efter som de är i stort sett de ända sättet att visa sitt ointresse för det hela. Förloras 75% har de blivit fel i rekryteringen. Om samma folk rekryteras som vpl är frågan hur stor del som är värda att ha kvar och hur stor del som är så omotiverade att de blir en belastning för förbandet. Med tanke på den ångest rekryteringsfilmerna haft när de gäller vad verksamheten handlar om, så förstår jag hur fel rekryteringen blir.
 9. problemet är ju att 4000 är en väldigt del av årskullen, vilket gör att färre kommer göra värnplikten idag än för ca 20 år sedan när jag gjorde värnplikten. gör de någon skillnad i folkförankring om de är yrkessoldater eller värnpliktiga om antalet är samma? personligen tror jag att jag gjort mer för att föra upp frågan som Hemvärnsman genom att synas då och då i uniform. än jag gjort som enbart värnpliktig och kanske gjort repmånad genom min tid i pliktverkets rullor.
 10. frågan är om hur få i en åldersgrupp som behövs för att uppnå denna mytiska folkförankring, räcker de med Någon i gymnasieklassen eller kanske än färre.
 11. Personligen har jag svårt att tänka mig ett angrepp mot Sverige utan att de är en del av ett angrepp mot Nato. Faller Finland öppnas större delen av Svenska Östersjö kusten och möjligheten att anfalla över Torneälven. Polen måste åtminstone bindas.
 12. Europas geografi har inte ändrats eller har jag missat något, sen har ju ett antal konflikter visat att vid en samhälles kollaps kan lite vad som helst hända och befolkningen blir i regel inte mer positivt inställd till de som orsakat kollapsen. en ockupant har inte kontroll över ett område förens de finns kängor på marken, som utför denna kontroll.
 13. Jag är osäker på vilken konflikt de har tänkt sig att vi skulle försvara oss i, men personligen ser jag en konflikt mellan Nato och Ryssland som mest sannolik. vilket gör att Ryska militärledningen kan damma av de sovjetiska anfallsplanerna mot Europa och uppdatera dem. Största skillnaden är egentligen Balticum och att i kontinental Europa får de börja vid ryska gränsen och inte vid östtyska gränsen.
 14. Israel är 42 mil från norr till söder och en av de mest militariserades länderna i världen. De vet viste att de stod med ryggen mot medelhavet och hade grannar som hata, de har knappt haft fred. De har en grundutbildning på två år om jag inte minns fel. Sverige är lite grovt räknat 156 mil från norr till söder och har haft fred i två hundra år. De går inte att jämföra oss med dem.
 15. Problemet är ju att Sverige bör kunna försvara sig mot mer än en anfallsriktning och samtidigt inte lämna de icke direkt hotade områdena helt eller delvis tomma på förband. ett än större problem är ju att kunna fixa kupp försvaret 365 dagar på året, med den uthållighet som behövs för att resten skall ta sig ur sin civila, mobilisera och nå till den nivån där de är fungerande förband.
×