speculatores

Nivå 5
 • Content count

  2,790
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

About speculatores

 • Rank
  Förvaltare
 • Birthday 07/27/1975

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Man

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Infanteriet/mek
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Detaljer Grundutbildning
  grkkomp;grksoldat;1994, I20
 • Placering/Tjänst
  Art/Grk/Rek
 • Övrig militär verksamhet
  är HV soldat nu

Recent Profile Visitors

516 profile views
 1. Allt beror på individen. Nu gjorde jag vpl för ganska längesen. men hur jobbigt har individen att leva med att stora delar av bestämmande rätten försvinner, alla prylar skall finnas två smala skåp och att de finns folk den inte valt själv runt den dygnet runt. Sen blir det ju ett helt nytt sätt att tänka, för vissa en kort period i livet och andra livet ut. Som soldat SKALL den ju göra mycket den tidigare lärt sig är fel.
 2. Vad folk ofta tycks glömma är att alla som gjort vpl inte var infanterister eller ens haft Markstrid som del av sin uppgift. så de fanns en del spridning även förr. Men så länge både soldaten och befäl har insikten att utbildning är något som är ständigt pågående så löser de sig.
 3. kollar du in fronten skulle jag säga Mercedes G wagen av någon typ.
 4. Personligen anser jag att de är att urvattna begreppet för mycket. skulle jag känna mig generös, så möjligen de som deltagit i tex ubåtsjakter där skarpa vapen varit en del.
 5. De kunde ju vara bra om den nya har nått ut i organisationen och test på bredd innan RA 180 tas ur drift. Murphy finns ju trotts allt där ute.
 6. Jag skulle säga fem och en halv brigad i arméns krigsorganisation borde vara något form av minimum. då saknas nog en del av det mesta. Marinen och flygvapnet är jag dålig på.
 7. Har vi befolkning till det ? Lite lokalpatriotiskt säger jag AMF 4 och I15. sen behöver vi ett antal andra regementen spritt över riket.
 8. Nu fanns ju inte bara en modell utan tre modeller. Någon större spridning tror jag dock inte hagelgevär bör ha. Hagelgevär skall dock inte ses som ett huvudvapen utan mer som en GRT, ett komplement till de vanliga vapnet. Bekämpning av drönare: Jag har haft tanken, sen bör någon annan fundera över om de är lämpligt och vilken ammunition som löser problemet enklast och billigast. personligen skulle jag föredra något som går att använda till personbekämpning också. Bekämpning av lätt bepansrade mål: är målet att stoppa fordonet kanske, är målet att slå ut fordonet och dess besättning har jag svårt att se hur de skulle ske med Hagelgevär Huvudnyckel: Jag vet att de har används, men saknar kunskap om för och nackdelar jämfört med övriga möjliga verktyg. Närstrid: troligtvis är andra vapen lämpligare i större delen av fallen. men i övrigt så saknar jag tillräcklig kunskap för att säga något säkert. Designated marksman Med tanke på att den gamla kpisten troligen har större sannolikhet att bekämpa ett mål på 200 - 300 meter och vad en hagelpatron väger så känns det inte direkt motiverande att släpa omkring på hagelgevär av den anledningen.
 9. Blykärnan i en vanlig kula är en legering. förutom bly innehåller den ett antal andra ämnen som blandats när i smältningen för att få en önskad egenskap. Sen har kulan en mantel vilket kan vara ytterligare en legering. .
 10. Alloy betyder legering. Så texten verkar vara skriven av en marknadsförare som inte helt förstått vad den pratar om.
 11. De som är med i hemvärnet borde rimligtvis ha förstått vad de skrev på. Pliktlagstiftningen är där emot praktisk om arbetsgivaren inte är riktigt lika road av att försvarsmakten tar hand om den anställde ett under en period. Mins jag inte helt tokigt kan papper om pliktad tjänstgöring ordnas även vid övning. vilket tvingar den arbetsgivaren att ge den anställde hemvärnsmannen ledigt. Om nu plikt ökar intresset så kanske sjukvården och äldrevården skulle plikta in ungdomar för att lösa deras personalproblem.
 12. varianten att klistra bokstäver på fordonet låter som en bättre Idé. Då behöver ju inte fordonet målas om, om en annan beteckning behövs.
 13. De är ganska intressant, tappas folk för att de inte får mönstra inom vettig tid, sen kanske ytterligare folk tappas i väntan på utbildning och sen kanske ytterligare personer tappas i väntan på att de skall hitta en plats i organisationen. frågan är om värnplikten kommer lösa problemet de saknas militärkultur. Jag tror inte några få procent av årskullens värnplikt kommer ändra det. När större delen av årskullen genomförde värnplikten var de ett större socialt stigma att inte ha gjort den. När de är en halvversion som tycks bestå av att årskullen bara behöver påminnas, så kommer ett större antal anmäla sig frivilligt.
 14. Förhoppningsvis vet kursledningen svaren och de är ditt frågan borde ställas.
 15. problemet med den tänkta värnplikten är ju att de finns ytterst liten möjlighet att utöka organisationen. vill de genomföra en seriös ökning behöver FM se över bland annat hur de skall ordna fram fler officerare och gruppbefäl. När de gäller min bataljon är snarare problemet att de inte finns särskilt mycket luckor att fylla. om de nu inte skall organiseras nya grupper, plutoner eller kompani. skulle de göra det kommer nya problem. de är trotts allt inte bara att ta in nya soldater. De behövs befäl till dem också. gärna ett antal erfarna soldater per grupp.