Jump to content

speculatores

Nivå 5
 • Content count

  2,847
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

speculatores last won the day on August 27 2014

speculatores had the most liked content!

Community Reputation

116 Excellent

About speculatores

 • Rank
  Förvaltare
 • Birthday 07/27/1975

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Man

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Infanteriet/mek
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Detaljer Grundutbildning
  grkkomp;grksoldat;1994, I20
 • Placering/Tjänst
  Art/Grk/Rek
 • Övrig militär verksamhet
  är HV soldat nu

Recent Profile Visitors

713 profile views
 1. De svåra när de gäller förhandla med lön är ju att de bara finns en arbetsgivare. frågan är också vilka som anser sig ha tiden att organisera sig i ett sådant fackförbund. Sen är ju problemet att de är en ersättning och inte lön. så troligen står ett fackförbund ganska slätt där.
 2. Varför är regnstället grått?

  Allt behöver inte vara i något fräckt kamouflagemönster för att försvinna i naturen. Trotts allt såg de ut som trådstartaren hade uppfattningen om att ett en färgat plagg skulle synas jättebra.
 3. Varför är regnstället grått?

  Jag har varit med om att se en älg eller ett rådjur på en äng. Sen börjar de röra på sig och de är tre fyra. alla har befunnit sig på ängen. de är nog med fri sikt för att de inte skulle komma ur ett buskage. Så färgen är svår att se även för en människa.
 4. Varför är regnstället grått?

  glömt psykologi biten, de finns också mode när de gäller uniformsmönster. Nästa mönster kommer säkert vara något form av digitalt mönster. även om de inte skulle gå att skilja en ruta av kamouflage mönstret från en lika stor ruta med ylletyget M/1939 är sydd av på 100 meter. Kanske medelmåttigt kamouflage i all terräng en svensk soldat kan tänkas befinna sig över allt på jorden.
 5. Varför är regnstället grått?

  har du sett en älg som ligger still i skogen. de har ingen kamouflage täckning är brungrå snarare än grön. de skulle vara intressant att se på vilket avstånd du kan se en person iförd en M/1939 som ligger på en ljunghed. med maskerat ansikte och något annat än en blank stålhjälm på huvudet.
 6. Jag håller med dig. de var längesen vi hade förband att vakta ensligt belägna förråd i skogen. Nu hamnar gissningsvis större delen av hemvärnsförbanden vid större hamnar och flygplatser. vilket borde göra att hemvärnet inte ens behöver leta upp fienden. Hamnar trossen och staben i direkt eldstrid är de frågan om vad staben och den stridande delen av förbanden misslyckats med, Speciellt om vi pratar om bataljon och högre.
 7. Framtidens eldhandvapen för FM

  Innan USA byter kaliber vore de idioti att byta. De skulle bli fruktansvärt dyr ammunition. frågan är hur bra plast hylsor kommer vara på att kasta ut värme ur vapnet.
 8. Hemvärnets Personbil 8 (PB 8)

  ett av de bekvämaste fordonen jag åkt i, definitivt de bekvämaste jag åkt med av de militärregistrerade. släpen vi har, är försedda med hård överdel. de går in förvånansvärt mycket i den.
 9. är de troligt att de klarat sig bättre i ett fordon gjort av plast om de använt samma / liknande taktik?
 10. så vad gjorde de när de förra regementena sattes upp på Gotland ?
 11. ljuddämpare

  är det en pryl som finns på riktigt eller kan de vara något som författaren hittat på?
 12. Radio i militärfordon

  intercom bör fungera, efter som jag inte tillhör pansar vet jag inte om systemet för internkommunikation i stridsvagnar/stridsfordon har något annat namn.
 13. De skulle vara intressant att se vilka frågor som gör att de kan välja ut en på arton att ens mönstra. de som får frågorna måste fundera på vad de får ut av det värnplikten eller om de är bättre att undvika den.
 14. bara ett försök att besvara dina frågor.
 15. Historien är också full på exempel där folk mejas ner i drivor för motivation och kompetens inte är samma sak. När jag gick med i hemvärnet och ända fram till KFÖ/SÖF systemet starta hade vi ett antal som sades dyka upp om de hände något. plutonchefen fick kolla i listorna för att se när de dykt upp på en övning senast. De försvann när kraven på att de skulle hitta en rimlig ursäkt för att inte dyka upp eller faktiskt följa sitt kontrakt för att få vara kvar. Verkligt intresserade: de är helt enkelt de som sökt en tjänst för att de är intresserade av den speciella tjänsten. kan tänka sig lägga mer än kontrakterad tid för att upprätthålla kunskapen. under nästan tjugo år i hemvärnet har jag sett många komma och gå. vissa har jag undrat från början varför de sökt sig till hemvärnet och inte blivit särskilt förvånad när de lämnat. Jag vet inte storleken på företaget du jobbar på. men Jobbar du med ett företag med fyra anställda. Då finns inte särskilt stort utrymme för folk att ha fokus någon annanstans eller så mycket frånvaro. Jag har aldrig varit anställd för att jag är en trevlig människa. Jag har anställts för att jag är den bästa kandidaten för de arbete jag gör.
×