Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. DeepInVocalEuphoria

  Börjar kännas katastrof ju närmre utbildningen kommer

  Jag borde inte hålla på, det är inte många som får den här chansen som ni säger. :P Sen får man vara med vad jag tror är de bästa människorna vårat land har att erbjuda, bara det är egentligen en anledning att fortsätta. Tänker man på det är det en riktigt bra GU också, känns som att man kommer får ut mer personlig utvecklig där än på många andra ställen så att man är redo för ett annat jobb sen. Tror att cheferna på förbanden gillar om man har gått en GU där. Jag har väl sånt jävla dåligt tålamod bara antar jag
 3. polman1

  Börjar kännas katastrof ju närmre utbildningen kommer

  På livkomp och skvadron stannar få kvar någon längre tid. Ta befattningen nu och sök annat jobb sen, det gör alla där. Använd tiden till att träna och förkovra dig inför det du vill göra.
 4. Yesterday
 5. Skärpning, du får göra militärtjänst, var nöjd med det. Gör dig inte till en typ som tjatar om hur mycket bättre du passat på en annan tjänst, låt utbildningen visa vad du går för. Du kanske inser att försvarsmakten inte är din grejj, det är inte särskilt glamouröst.
 6. Det är mycket annat som också är amerikanskt i dem och man därför kan ställa precis samma fråga om. Eftersom UTC har levererat till NASA känns det inte som ett osäkert alternativ bara för att de inte har nån hemmamarknad för stora ubåtar utan bara mindre obemannade som det här är en större version av. Som att förbränningsmotorernas bränsle också är etanol.
 7. speculatores

  Börjar kännas katastrof ju närmre utbildningen kommer

  problemet är inte så mycket nedrustningen. men med tanke på hur rekryteringen sett ut de senaste. är de frågan om hur många som är där för att de vill brinner för att vara soldat, att vara en del av något större. Hur många som är där för att hjälpa till i världen och hur många som är där för att de tror att FM skall ge dem något.
 8. DeepInVocalEuphoria

  Börjar kännas katastrof ju närmre utbildningen kommer

  Jo visst hellre detta än inget alls, det tycker jag. Det är ju fortfarande SIB som sagt och det är ju en av grejerna jag vill hålla på med. Det kanske är jag som har för höga förväntningar om försvaret också som sagt med tanke på att det är nedrustat osv? Har kanske en felaktig bild. Är det så du menar med att jag kommer vara mer motiverad än andra? Men min motivation lär ju ses som ett plus iallafall hos de högre upp i kedjan? Allt kommer bli mycket tydligare när jag har kommit dit men ska ringa efter helgen och berätta att jag är öppen för en omplacering på en annan befattning om tillfället ges. Får väl tjata på cheferna på Förbandet också. :P
 9. speculatores

  Handtag under sängen

  Jag tror de är för att öva på, att hålla koll på vad som finns runt omkring dig. Hur sömndrucken du än är.
 10. speculatores

  Börjar kännas katastrof ju närmre utbildningen kommer

  Räkna med att du kommer vara en av de mer motiverade i förbandet. Sen kan du fundera på vilket som skulle kännas värst. ta en tjänst som kanske inte är helt vad du känner för eller vänta på en tjänst som kanske inte ens finns, tills de är försent.
 11. Låter lite som "vill-kan-själv" attityden finns i Spanien också.
 12. Last week
 13. Chassi

  Egen köpta märken

  Fjanterier, värdet av ens uppdrag ökar inte med att man syr på en massa symboler. Däremot, köp dem och sy fast dem på en ryggsäck eller liknande, då blir det mer som ett trevligt inslag.
 14. Enligt JFS 2014-15 så är det tilltänkta AIP systemet för ubåtarna typ S-80A "UTC ethanol reformer fuel cell system" på 300 kW. Frågan är varför man inte bara köper in Siemens bränslecellsystem? Beställningen av dessa ubåtar typ S-80A har föregåtts av div. dispyter: Scorpène class Spain /Per
 15. https://web.archive.org/web/20170127204826/http://www.janes.com/article/67182/spain-s-first-s-80-submarine-to-lack-aip Det här var ju också allvarligt: Spain's first S 80-class submarine will not be fitted out with an air independent propulsion (AIP) system, as development of the system will not be ready in time, according to the admiral in charge of Maritime Action (Almart).
 16. mskompass

  Handtag under sängen

  Jaja tyckte väl att dom var lite klena för pull ups jag var livrädd att dom små muttrarna skulle lossna och att jag skulle få sövningsmedel a´la metallstång.
 17. DeepInVocalEuphoria

  Handtag under sängen

  Okej! fick bilden i huvudet att ni hade så roligt som många säger att man har undr GU xD Handtagen är väl där för att bära skiten efter man vikt ihop allt eller hjälpa en upp liksom? Vet också att dom var ivägen när jag övernattade vid mönstringen iallafall! :P
 18. DeepInVocalEuphoria

  Börjar kännas katastrof ju närmre utbildningen kommer

  SiB är det ju man får hålla på med och det är ju det jag vill, så på den fronten har jag ju kommit rätt. Men jag kommer nog vilja ha det mer intensivt och mer spänning/extremt. Hela livet har jag hållt på med snowboardåkning där kickar adrenalinet in hela tiden. Tror inte att den befattningen jag har nu kommer erbjuda max av sånt. Det är det Så blir det karriär i FM vill jag utbilda mig inom massa coola saker och träffa folk som har samma glöd, kan man utbilda sig vidare efter GU är det ju inga problem, men är det omöjligt att skaffa nya befattningar efter GU som alla säger, då känns det som att man förlorar syftet med att fortsätta. Fel av mig att tacka ja antar jag, borde ha avstått och väntat till nästa år.
 19. Jaha! Oj, du har ju fått en väldigt speciell befattning. Och jag skulle ju säga spontant att du får betydligt roligare tjänst med många ”skarpa” uppdrag med ceremoniella inslag, vilket skärper upp hela förbandet. Det är väldigt få värnpliktsförband som är inriktade mot terroristbekämpning. Det är i första hand en polisiär uppgift, i andra hand SOG. Om militära förband sätts in, blir det i bevakningssyfte, vilket samtliga förband tränas för (Hemvärnet i synnerhet) Men jag tror som sagt det inte är så svårt att byta vpl-befattning på samma GU-regemente under samma år, bara bytet sker de första 1-3 mån. Den erfarenhet jag har av tidigare vplutb var att detta skedde löpande under året då vissa inte befanns lämpliga, önskade byte, skador uppstod etc som gjorde att man flyttade inom kompanier. Och tänk till. Du ska göra ett år som beriden GU-soldat. Men när du efteråt krigsplaceras kommer du placeras som skyttesoldat och aldrig se någon häst mer under KFÖ:er om jag gissar rätt.
 20. mskompass

  Handtag under sängen

  Nej är bara en simpel hemvärnare men upptäcker det då och då när man är på kurs. :P
 21. DeepInVocalEuphoria

  Handtag under sängen

  Har du ryckt in? låter som att du har kul göra pull ups och inverted rows i sängen!
 22. DeepInVocalEuphoria

  Börjar kännas katastrof ju närmre utbildningen kommer

  Beriden högvakt/Skyttesoldat. Men jag om jag får chansen vill jag byta till vanlig skyttesoldat eller något inom spaning/underrättelse fast på samma förband! Vill specialisera mig mot att bekämpa terrorism och close quarter combat/närstrid Så känner att jag kommit fel. vet att jag är på rätt förband men tror jag valt fel befattning ville mest se till att jag kom in på det förbandet jag vill in på och det har jag nu, men på fel ställe som sagt.
 23. Andtryggve

  Storbritannien visar nya stridsflygplanet Tempest

  Jag instämmer i det artiklarna säger om att detta främst är ett försök att behålla sin flygindustri. Frågan är väl om man är beredd att lägga pengarna som krävs. Tveksamt. Kan man få ihop tillräckligt mer partners så kanske det går, men ingen av de som man räknar upp har väl erfarenhet av utveckling av stealth-flygplan. Det kommer nog att bli dyrt och ta lång tid. S Partnerskap med Japan kanske är det mest intressanta, de har ju i alla fall ett testprogram igång för utveckling av stealth. https://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_X-2_Shinshin
 24. mskompass

  Handtag under sängen

  Är det någon som vet vad handtaget under sängarna i mitten har för användningsområden förutom att man slår huvudet i dom hela tiden. Det enda dom har varit bra till än så länge är att man kan ha lite pull ups träning med dom men jag tror inte att det är huvudsyftet att man ska träna i sängen. Finns det någon där ute som har svar på vad detta mystiska ting kan användas till.
 25. Det brinner i skog och mark över en stor del av landet och räddningstjänsten har begärt stöd av Försvarsmakten. I norr bidrar Försvarsmakten bland annat med hemvärnspersonal och fordon. Det finns sju hemvärnsbataljoner i norra Sverige. Samtliga har i olika omfattning varit engagerade i att bekämpa bränderna. Under fredagsförmiddagen deltar mer än 200 hemvärnssoldater i regionen i släckningsarbetet, på tio olika platser från Jokkmokk i Norrbotten till Sveg i Jämtlands län. Ett av de mest utsatta länen är Jämtland, där hemvärnets Fältjägarbataljon har jobbat hårt sedan bränderna började blossa upp. Stor vilja att hjälpa till Anders Sundin, som är chef för Fältjägarbataljonen, berättar att viljan att hjälpa till är stor. Anders Sundin – Det har varit ett fantastiskt engagemang från hemvärnspersonalen, både inom länet och från andra områden. Det är jättemånga som har hört av sig och vill komma hit och hjälpa till. Förutom egen personal från Fältjägarbataljonen, har vi hjälp av både Medelpads- och Ångermanlandsbataljonen. Vi har också stabsassistenter från Upplands- och Taeliehusbataljonen och kockar från Dalarna, Blekinge och Kronoberg. – Det här visar på hemvärnets styrkor; vi är snabbt på plats, vi har en organisation och utrustning som behövs i svåra situationer i samhället. Vi har också en uthållighet över tid, fortsätter Anders. Denna uthållighet kommer att sättas på prov nu eftersom räddningstjänsten bedömer att släckningsarbetet kommer att pågå åtminstone en vecka till på flera platser. För att behålla orken, eller stridsvärdet som det kallas i Försvarsmakten, är det viktigt att de grundläggande behoven av dryck, mat och vila uppfylls. I Hammarstrand finns en militär kokgrupp som lagar 300 portioner tre gånger om dagen till all personal som deltar i släckningsarbetet. Förutom räddningstjänsten och hemvärnet är det även civila frivilliga som hjälper till. Fast anställd personal inom Försvarsmakten hör också av sig och vill bidra. – När det är en kris måste man arbeta tillsammans i samhället, och här visar vi att det fungerar, säger Anders innan han rusar vidare för att kontrollera läget i Sveg. Läs hela inlägget här >>
 26. Får man fråga vad du skall utbildas till?
 27. Spanska försvarsministeriet tillbakavisar nu uppgifterna: Spanish defense ministry refutes reports of new submarines being too long for their pens /Per
 28. DeepInVocalEuphoria

  Börjar kännas katastrof ju närmre utbildningen kommer

  Det har jag inte tänkt på, det där med skadorna, då lär man ju kunna fråga FM/Rekmynd/Förbandet om man kan få vara öppen att byta plats med den personen om personen måste åka hem! Tack för peppningen! Jag kommer starta och avsluta utbildningen om jag inte skadar mig, fokuserar på att träna säkert nu med kroppsvikt bara! Bara det att jag känner att ju bättre form jag kommer i så börjar jag känna att jag borde valt en annan befattning fast på samma förband, men fanns inga lediga platser just då förutom den befattningen jag valde. Och den befattningen är det bara hälften strid som sagt.
 1. Load more activity


×