Jump to content

FM Afghanistanbloggen : Göta Ingenjörregemente tar över på Marmal


Recommended Posts

Sedan FS 31 kom till Afghanistan den 10 maj så har det genomförts HOTO (Hand Over Take Over) under ledning av personal ur föregående kontingent. En sorts â€on the job training†som är absolut nödvändig för att man på ett proffsigt och engagerat sätt skall kunna ta över sin arbetsuppgift. Detta gjorde FS 30 på ett mycket bra sätt och vi känner oss nu redo för att ta över.

I det för dagen något molniga och blåsiga vädret genomfördes onsdagen den 18 maj överlämningsceremoni (TOA, transfer of authority) mellan FS 30 och FS 31 på Camp Marmal i Afghanistan.

Fanförare Carin, chef FS 31 och chef FS 30.  Foto: Försvarsmakten

Fanförare Carin, chef FS 31 och chef FS 30.
Foto: Försvarsmakten

Ceremonin inleddes med att C FS 30 tackade sin kontingent för ett väl utfört arbete och han hälsade i samma andetag även personalen ur FS 31 välkommen till Afghanistan. Vi var efterlängtade, det hördes tydligt!

Till tonerna av Norrbottens regementes marsch lämnade överste Jarmo Koski, chef FS 30, över den svenska fanan och därmed också ansvaret till överste Lars Nilsson, chef FS 31.

Den svenska kontingenterna vid genomförande av överlämning.  Foto: Försvarsmakten

Den svenska kontingenterna vid genomförande av överlämning.
Foto: Försvarsmakten

Korta tal genomfördes till båda kontingenterna av C FS 31 som bl.a. påminde avgående styrka om att de nu kommer hem till den finaste perioden i Sverige med full blomning och förhoppningsvis fint sommarväder. Talet till FS 31 avslutades med orden: â€Nu är vi ensamma, helt utan back-up – detta kommer att lösa sig om alla bara gör sitt bästa och att vi också emellanåt ser till att ha roligtâ€. Avslutningsvis spelades Göta Ingenjörregementes marsch och ceremonin var över. Det firades nu med det svenskaste av allt â€fika†på den tyska restaurangen Oasen där dagen till ära en tårta i de svenska färgerna hade bakats.

Carin Brosten/Public Affairs FS 31



Läs hela inlägget...
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...