Jump to content

FM Afghanistanbloggen : Utbildningsmöte på OCC-R


Recommended Posts

Den 28 juli genomfördes ett utbildningsmöte på OCC-R/Camp Pamir mellan alla delar av ANDSF, Afghan National Defense Security Forces, i norra Afghanistan.

Mötet var det fjärde i år och avhandlar olika utbildningar som genomförs av ANA, Afghan National Army, eller de olika polisorganisationerna. Under mötets gång redovisades vilka kurser eller utbildningar som genomförts eller kommer att genomföras. Här finns då en möjlighet att samordna och effektivisera utbildningen mellan de olika enheterna. Det redovisades även goda exempel på samarbete med utbildning som exempelvis granatkastartjänst, sjukvårdstjänst och topografiutbildning.

En del i att stärka ANDSF är att börja utbilda och träna tillsammans och dessa möten skall ses som en möjlighet i rätt riktning.

Efter att ha jobbat med utbildningsfrågor som utbildningschef på LvSS, Luftvärnets stridsskola, känner jag igen samma diskussioner här som hemma; behovet av samordning och utbildningsmateriel – världen kan vara rätt liten ibland.

Mötet avslutades med afghansk lunch i form av Kabab (grillat fårkött med bröd), färsk och torkad frukt samt te och övrig dryck. Maten smakade bra och alla lämnade mötet mätta och belåtna i en god anda efter att ha fastställt ett nytt datum för nästkommande möte.

Text: Fredrik, rådgivare inom genomförandeprocesser, OCC-R

Representant från STC, Sergeant Training Command, som talade om utbildningen av poliser. Foto: Försvarsmakten

Representant från STC, Sergeant Training Command, som talade om utbildningen av poliser. Foto: Försvarsmakten

Fredrik tillsammans med två av cheferna på OCC-R. Foto; Försvarsmakten

Fredrik tillsammans med två av cheferna på OCC-R. Foto: Försvarsmakten



Läs hela inlägget...
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...