Jump to content

Recommended Posts

Gjorde GMU förra året och är anställd soldat i FM där jag jobbat i min befattning drygt 1 år (Stf GrpC). Jag trivs rätt bra men har tankar på att börja plugga civilt då jag inte vill jobba som soldat hela livet. Tanken att plugga till OP/SOU har givetvis kommit upp, vilket är varför jag gör denna tråd.

 

OP är inget för mig, men däremot känns det som att SOU kan vara något. Jag är väldigt teoretiskt och tekniskt lagd och SOU inom UndSäk Mark/Luft låter väldigt intressant. Jag skulle vilja påstå att min starka sida är det intellektuella snarare än det fysiska. Vad exakt är det man gör inom Und efter SOU? Beskrivningar man får brukar vara så breda och generella. Jag är inte intresserad av säkerhetstjänst, jag är intresserad av underrättelseverksamhet, både inhämta och analysera. Vad för olika befattningar öppnar SOU inom UndSäk upp dörren till, både inom mark och luft?

 

Funderar även på SOU inom luftstrid, alltså STRIL (luftbevakning eller flygstridsledning). Tankar på detta? Jag inte tillräckligt intresserad av teknik att SOU inom teknisk tjänst är ett alternativ.

 

Som sagt, vilka befattningar leder SOU inom Und/Säk till? Och var jobbar man, är det på MUST eller på .32 UndBat etc?

Edited by dominera123
Link to comment
Share on other sites

De finns en hel del befattnigar som du kan ha för många för att lista här, men allt från GrpC på en UNDPtrl till att sitta på S2.
När du jobbat som SO inom UndSäk ett par år kan du ju få chansen att börja jobba på FMUndSäkC och själv börja utbilda inom olika områden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...